Handboogschieten iets voor U!!!!!

Het handboogschieten biedt een ideale gelegenheid tot ontspanning. Het is een sport die zowel de recreatieschutter als de topsporter veel kan bieden.

Handboogsport is een technische concentratie sport. De techniek vereist ook de nodige conditie voor het volhouden van de gewenste concentratie. Het is een sport die zowel door meisjes als jongens, dames en heren in elke leeftijdsgroep beoefend kan worden.

Het is bij uitstek een familiesport, daar het gebruikelijk is dat de hele familie naar een wedstrijd of toernooi gaat kijken. Zowel bijv. de 10 jarige scholier, als de 65 jarige van zijn pensioen genietende recreatie schutter, kunnen aan deze sport het grootste genoegen beleven. Verder is het een sport welke uitstekend geschikt is voor mindervalide personen. Het is iedere keer weer een uitdaging om je prestaties te verbeteren.

Voor handboogschieten hoef je niet sterk te zijn. De boog en pijlen worden afgestemd op de lengte en kracht van de schutter.

De Schutroe is een actieve vereniging waar jong en oud vertegenwoordigd is. Een derde van de leden is jonger dan 20 jaar, een derde is 20 tot 50 jaar en de rest is dus ouder dan 50 jaar. Deze ideale verdeling maakt dat er een gezellige en gemoedelijke sfeer hangt.